X

Världens farligaste vapen.

Efter den senaste veckans turbulenta nyhetsrapportering av massakerna i Norge känns det som om livet fått ett nytt perspektiv.

Jag har följt nyhetsrapporterna genom TV, radio, tidningar och Twitter. Överallt kommer det ständigt nya fruktansvärda berättelser som alla talar om samma sak. Skräck, våld och obeskrivlig sorg.  Jag har inte lyckats släppa rapporterna. De senaste nätterna har jag knappt sovit. Jag tänker på ungdomarna på Utøya. Vilken ofattbar skräck som måste infunnit sig.

Kärleken är som en tändsticka som tänds i det mörkaste rum. Hur mörkt det än må vara i rummet så skiner den lilla, lilla tändstickan upp och besegrar mörkret.

Jag tänker på hur svårt det måste vara att fortsätta livet efter att ha mist en familjemedlem, vän eller släkting. Jag tänker på det som Norges kronprins Haakon sa i sitt uttalande efter massakern; fokusera på att bemöta våldet med kärlek.

Kärlek har alltid varit världens starkaste vapen. Kärlek är en kraft som är oslagbar. En kraft som inte kan mäta sig med något annat. Kärleken är som en tändsticka som tänds i det mörkaste rum. Hur mörkt det än må vara i rummet så skiner den lilla, lilla tändstickan upp och besegrar mörkret.

Imorgon är det exakt en vecka sedan de ofattbara attackerna i vårt kära grannland Norge. Idag är ett perfekt tillfälle att skapa en förändring. Tillsammans kan du och jag förändra vår värld, vårt land och vår omgivning. Allt börjar med att en människa bestämmer sig. Bestämmer sig för att visa kärlek. Bestämmer sig för att se lösningar istället för problem.

Någon dag efter attackerna figurerade ett citat runt på Twitter. Om en man kan visa så mycket hat, tänk dig då hur mycket kärlek vi kan visa tillsammans.

Du bär på världens farligaste vapen. Kärleken.