X

Tretton grader.

Låt oss säga att du och jag hamnade i en hiss tillsammans. Du ska till våning 34 och jag ska några våningar över dej. Låt oss säga att hissen går långsammare än vad den brukar. Hissen skakar till då och då, men den tar oss uppåt. Vi är på väg mot vår destination. Låt oss säga att det skulle uppstå en sån där pinsam tystnad. En sån där situation då läge för småsnack inte är det mest optimala. Låt oss säga att jag skulle börja prata med dig. Låt oss säga att jag skulle inleda med något om väder. Låt oss säga det.

Idag är det den 22 september. Det är inte sommar längre. Att hösten anlänt är numera ett faktum. Hand i hand med hösten brukar en å annan smådeppig min dyka upp. Snörvel och nysningar tillhör vardagen och den där lätta, goa stämningen som infann sig i somras infinner sig inte lika frekvent. Det är inte så kul med höst. Speciellt inte när man som jag, tillhör kategorin av människor som starkt ogillar kyla, regn och mörker. Vid lägen som det just nämnda är det enkelt att falla i den nedgående negativitetsspiralen. Du ser allt lite mörkare än vad det egentligen är.

Du är trött. Absolut, jag köper det. Men så trött är du inte.

Du är trött. Asbolut, jag köper det. Men trött är du inte.
Du är kall. Ja, det kan hända, men det finns lösningar för det problemet. Köp varmare kläder. Ta en varm dusch. Drick en kopp te och kryp ner under en varm go filt.
Det är mörkt. Ja, det är mörkt. Men det finns alltid två sidor av myntet. Det är inte mörkt hela dagen. Välj att ta vara på de ljusa timmarna.
Hur det än ser ut runt om dig, vilka omständigheter som du än möter så återstår ju faktiskt den fria viljan. Du har fullständig rätt och alla möjligheter att välja vilken nivå du skall lägga dig på idag.

Ser du ett halvfullt glas eller är det halvtomt? Om sanningen skall fram så bestämmer du en hel del om hur din dag utformas.

För någon vecka sedan dök det upp en tweet i mitt twitterflöde. Författaren var Martin Melin. Du vet killen som vann Sveriges första Robinsson..  Hade det varit 17 april idag hade vi jublat och gläds åt att våren äntligen var här. Nu är 13 grader en besvikelse och höstkänsla. Martin fick mig att tänka. Jag har faktiskt tänkt på hans tweet i flera dagar. Tretton grader är alltid tretton grader, oavsett om du väljer se det som tretton grader varmt eller tretton grader kallt. Hur väljer du att se på ditt liv, din vardag och din framtid. Ser du ett halvfullt glas eller är det halvtomt? Om sanningen skall fram så bestämmer du en hel del om hur din dag utformas. Du sätter upp ribban för dagen. Du sätter upp dina mål.

*pling*

Låt oss säga att hissen var framme på våning 34 nu. Hissdörrarna öppnades och du tog klivet ut i korridoren. Hissdörrarna slogs igen och transporten mot våningarna ovanför påbörjades.  Låt oss säga att även om du inte fått en syl i vädret så fick du en tankeställare. Låt oss säga det.