X

Alla dessa väder-appar

Jag har en iPhone. En sån där telefon som alla har nu för tiden. Typ alla. En av de finurliga med en iPhone är alla dessa appar som du kan ladda ner och installera. Det finns appar för allt. Verkligen allt. Det finns appar för trafik, mat, nöje, dating.. you name it, det finns verkligen appar för allt.

Självklart så finns det även appar att ladda ner för att se vad det är för väder, vad det ska bli för väder och vad det har varit för väder. Precis som det finns olika utbud av navigerings-appar så finns det även ett mer eller mindre stort utbud av väderleverantörer.

Vem döper en site till ”PLING”? Nä, ofta kollar jag inte ens deras prognoser.

Det här med att det finns olika utbud av navigeringsprogram, det förstår jag verkligen. Tomtom har en, Garmin en annan. Det är liksom inga problem. Men vad är problemet med dessa väder-appar?

I min telefon har jag en app från YR.no, en från SMHI, en från Pling väder och en från Klart.se. Fyra appar alltså. Oftast använder jag appen från YR. Jag har hört att YR skall vara bättre på att ge korrekta prognoser än SMHI. Konstigt nog anser folk det. Att Norge skulle vara bättre än Sverige. Själv har jag inte den blekaste. Jag går med strömmen och kikar på min väder-app från YR i min iPhone. Det är så man gör här i Stockholm.

YR ger mig en ganska bitter prognos. Ofta är det regn, rusk och kallt. SMHI däremot kan presentera en prognos för samma dag och samma plats, fast med sol och värme. Klart och den där andra siten som heter pling ser jag nog mest som ett skämt. Vem döper en site till ”PLING”? Nä, ofta kollar jag inte ens deras prognoser. Jag har appen, ja. Jag använder den inte, nej.

Är det nån slags meteorologstudent som extraknäcker i nån sunkig källare i förorten som kommer med väderprognoserna?

Men så är det ju de här med olika prognoser. Prognoser som säger helt tvärtemot varandra.
Yr: 12 grader och regn.
SMHI: 26 grader och sol.
Hur kan det vara så? HUR?? Man kan ju börja fundera på vart de olika programinnehavarna köper sin information ifrån? Är det nån slags meteorologstudent som extraknäcker i nån sunkig källare i förorten som kommer med väderprognoserna?

Nä, jag är trött på det här app-träsket. Jag hatar att aldrig veta vad det ska bli för väder. Hur svårt ska det vara att visa en och samma prognos? Jag vill inte bli schizofren av att använda min telefon. Snälla SMHI, YR och alla andra flummbolag. Sluta gör era egna prognoser! Anställ EN meteorologkälla istället för varsin. På så sätt tjänar ni pengar. Vi blir nöjdare. En win-win-situation.