X

SVT, visa lite respekt!

Bild lånad från aftonbladet.se

 

Idag är det en vecka sedan Kronprinsessan firade sin födelsedag. Vet inte om du satt bänkad framför TV:n och såg det minst sagt spektakulära firandet av prinsessan. Jag gjorde det. Hela kvällen hade jag tittat på iphonens klocka och bara väntat att den skulle slå tjugoett.
Å så äntligen satte firandet igång. Som vanligt var det en scen som var uppsatt på en gräsplätt inte långt ifrån Soliden och som vanligt var det SVT som kablade ut programmet till alla oss tråkmånsar som inte kunde närvara på plats.
Jag skäms inte över att vara rojalist.  Att fira våra kungligheter är en självklarhet för mig. Kungahuset är en viktig del av Sverige och jag är stolt över att vi har en så fin och representativ kungafamilj i vårt vackra land.
Frågan är bara varför SVT har detta spektakel? Vem firar vad? Vill Victoria fira sin födelsedag på detta sätt överhuvudtaget? Jag menar, hur kul kan det vara att sitta där på första parkett iförd en ful nationaldräkt och lyssna på ett par timmars program som jag ger mig tusan på att SVT planerat helt utan födelsedagsbarnets inverkan.

Vill Victoria fira sin födelsedag på detta sätt överhuvudtaget?

Tänk dig in att själv inte få välja hur du vill fira din födelsedag. Tänk dig in att sitta i direktsänd nationell television och lyssna på artister som du själv avskyr så mycket att du byter radiokanal när deras nya hit spelas. Man kan ju fira sin födelsedag på ett roligare sätt än så.
Inte en chans att Victoria skulle valt Erik Saade. Inte en chans. Inte Jessica Andersson heller. Jag tror verkligen inte det. Den enda artist som Kronprinsessan själv skulle valt av de artister som firade henne i torsdags om hon fick bestämma helt själv, är förmodligen Carola. Carola är den person som blev bjuden på bröllopet förra året. Carola var med på Daniels svensexa. Carola är grym. Carola är uppskattad.

Carola var helt klart även den bästa artisten under torsdagens program. Förutom hennes felfria röst och enorma utstrålning som är tillräckligt stark för ersätta halva Ölands elförbrukning, så var Carola den enda person som visade ödmjukhet och respekt för prinsessan.
Alla andra år har vädergudarna bjudit på sol från en klarblå himmel. Det brukar vara en ljuvlig sommarstämning och en av de vackraste dagarna på året. Tjugohundraelva visade en annan  sida. En kaxig sida. För första gången. Det vräker ner regn. Alltså verkligen vräker ner. Vi snackar hinkvis med vatten.

Självklart har SVT ordnat med tak över orkestern, artisterna och programledaren. Inte en droppe nådde in på scen. Publiken hade vid ingångarna fått möjlighet att köpa regnkåpor som skyddade mot regnet. Alla var bevarade från skyfallet. Nästan alla. Alla utan kungafamiljen.
Hur kan man göra så? Hur kan man utsätta Sveriges kungafamilj för två timmar under bar himmel, i skyfall? Tänker inte SVT alls? Hade dem inte räknat med regn? Hade dem glömt att kolla på väderprognosen? Hade SVT iskallt räknat med att SMHI givit en felaktig prognos? Varför köpte SVT inte in ett regnskydd till kungafamiljen? Varför? Det SVT gör när kungafamiljen satt sig är att ge dem varsin svart plastsopsäck. Jippi. Vad snyggt! Vad elegant. Vad passande för Kungen att sitta i en plastsäck i direktsänd TV.

Inte en chans att Victoria skulle valt Erik Saade. Inte en chans.

På Rusta finns det partytält för 299 kronor. Tälten är 3x3 meter. Köp några och sätt upp vettja! Nä, det hindrar kameravinklarna säger säkert någon expert då. Skit i tälten då, säger jag till svars i så fall. Köp in några paraplyn i storlek XXL. Gör något. Gör vad som helst! Hur svår ska det vara att låta kungafamiljen få fira sin älskade Victoria – torr?
Det är många saker som gör mig upprörd i anslutning till firandet av Victoria. Saade och hans oförskämda attityd emot kungligheterna. Programledaren som förmodligen kan utses till världens sämsta programledare genom tiderna. Å så givetvis SVT:s hemska val av artister och programformat. Men det jag stör mig mest av allt på, det som får mig att bli så upprörd att jag tänkt på detta i en hel vecka, det är situationen med vädret. Detta skötte ni verkligen skitdåligt, SVT! Kronprinssesan är värd bättre än så här!